Hulp bij overlijden

Bij een overlijden is het belangrijk om meteen een paar dingen te regelen. Hier zijn de eerste stappen die je kunt nemen om alles goed te laten verlopen.

Wat te doen bij overlijden?

Er zijn twee dingen die u moet doen. Allereerst: informeer de dienstdoende (huis)arts die het overlijden vast dient te stellen. De arts komt zo snel mogelijk en u ontvangt dan van de arts een “verklaring van overlijden”. Deze is belangrijk, omdat de uitvaartverzorger zonder deze verklaring niets mag doen.

Als u vervolgens ons belt, overleggen wij met u wat u nu direct wilt regelen en wat op een later tijdstip kan. U maakt een afspraak om uw wensen voor het afscheid door te nemen. U krijgt meteen een indicatie wanneer ons zorgteam bij u is voor de verzorging en opbaring. Wij overleggen hoe de laatste verzorging (zoals wassen en kleden, haar in model brengen) gedaan moet worden, en of u daar bij mee wilt helpen. Als de overledene niet thuis blijft, reist u met de overledene en het zorgteam mee naar het uitvaartcentrum in afwachting van het afscheid.

Als onze uitvaartverzorger langskomt om het afscheid met u te bespreken hoeft u pas te beslissen over de definitieve invulling. “Begraven of cremeren”, “Wel of geen aula”, “Koffie of wijn”, “Rouwkaart of mailtje”. Als alles besproken is regelt de uitvaartverzorger het afscheid zoals u dat voor ogen heeft: een mooi afscheid geheel volgens wens.

Heeft u nu hulp nodig?

U kunt ons altijd bellen
Heeft u hulp nodig? U kunt ons altijd bellen 053 572 3757

Heeft u nu hulp nodig?